Prof. Dr. Burhan Şenatalar kimdir? nereli? kaç yaşında?

Prof. Dr. Burhan Şenatalar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? hangi partiden? Burhan Hoca'nın biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof. Dr. Burhan Şenatalar


Prof. Dr. Burhan Şenatalar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? hangi partiden? Burhan Hoca'nın biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yönelik "kaptanlık ehliyeti yok, ekonomiyi bilmiyor" eleştirisine cevap veren Nebati'nin "Ekonomiyi ondan öğrendim" dediği hocası Burhan Şenatalar'ın kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin "Maliye Politikaları ve Kamu Maliyesi derslerini çok saygı duyduğum, önem verdiğim, her gördüğümde keyfimi yerine getiren çok değerli bir hocadan aldım. CHP Meclis Üyesi Burhan Şenatalar'dan aldım. Ondan öğrendim, onun öğrettikleriyle hareket ediyorum. Biliyorum ki bugün öne sürdüğümüz Türkiye modeli diye beğenmediğiniz modelin önemli ipuçlarını şöyle elini açarak "Kamu maliyesini anlayan ülkeyi iyi yönetir" derdi. Ona layık olmaya çalışıyorum.” açıklaması üzerine Burhan Şenatalar'ın kim olduğu merak konusu oldu.

İşte Bakan Nebati'nin Özgür Özel'e cevabı:

PROF. DR. BURHAN ŞENATALAR KİMDİR?

Burhan Şenatalar 1945 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Alman Lisesi mezunudur. Lisenin son sınıfını AFS bursuyla Amerika’da tamamlamıştır. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Şenatalar, aynı fakültenin maliye kürsüsünde asistan olarak meslek hayatına başlamıştır.

1973 yılında "Kamu Yatırımlarında Fayda-Maliyet Analizi" teziyle doktorasını alan Şenatalar, Almanya, İngiltere, ABD gibi farklı ülkelerde üniversitelerde konuk araştırmacı olarak bulunmuştur. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ne geçen Şenatalar, o dönemdeki kadro kısıtlaması sebebiyle tepki göstererek görevinden istifa etmiştir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne geçen Burhan Şenatalar, hala orada görev almaktadır. YÖK üyeliğinde de bulunan Şenatalar, TÜSES Vakfı başkanlığında da yer almıştır. 18 Temmuz 2012 tarihinde CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından Parti Meclisi üyeliğine seçilen Burhan Şenatalar, 8 Mayıs 2014 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski