Doç. Dr. Abdurrahman Babacan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında?

Doç. Dr. Abdurrahman Babacan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? nerede görevli? nereden mezun? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Doç Dr Abdurrahman Babacan

Doç. Dr. Abdurrahman Babacan kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? nerede görevli? nereden mezun? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Akademisyen, Siyaset Bilimci, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Abdurrahman Babacan'ın hayatı hakkında merak edilenler..

DOÇ. DR. ABDURRAHMAN BABACAN KİMDİR?

Abdurrahman Babacan 1983 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nde tamamlamış, ardından aynı üniversitenin İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora tezini hazırlamıştır.

5 yıl süreyle Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2019 yılında Siyaset Bilimi anabilim dalında doçentliğini almıştır.


Doç Dr. Abdurrahman Babacan halen İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesidir. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Abdurrahman Babacan aynı zamanda (SETA) Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda Proje Araştırmacısıdır.

Ağırlıklı çalışma alanları Türkiye siyasi hayatı, Türk dış politikası, siyaset teorisi ve küresel siyasettir. Ulusal ve uluslararası makale ve kitap bölümlerinin yanı sıra bu konularda yayımlanmış kitapları şunlardır;

  • 11 Eylül: Tarihsel Dönüşümün Analizi (2011),
  • Binyılın Sonu: 28 Şubat (2012),
  • Araf’ta Bir Toplum: Arakan (2013),
  • Kuşku Çağından Uygar Barbarlığa (2014),
  • 15 Temmuz: Geçmiş, Gelecek (2018)
  • Piyasa Aklı ve Yeni Muhafazakâr Ahlâk (2018)'tır.

Abdurrahman Babacan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, Ak Parti tarafından Malatya'dan aday gösterilmiş ve 28. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili olarak seçilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski