Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş kimdir?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? rütbesi ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
emekli hava pilot tümgeneral beyazıt karataş


Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? rütbesi ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


12 Haziran 2022 Pazar akşamı Habertürk TV'de yayınlanan, Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında yaptığı çarpıcı yorumlarla dikkat çeken Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın hayatı araştırılmaya başlandı.


Beyazıt Karataş ne dedi?

Yunan uçakları kalkar, ama inecek yer bulamaz!
Karataş, bir Yunanistan kanalında konuşan Yunan generalin "Boğaz köprülerini 3 füzeyle vururuz" tehdidini hamasi olduğuna ve itibar edilmemesine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Yunanlılar hala şunu anlayamadı. Türkiye, batı ve doğuda stratejik birimlere sahip. Yunanistan kuzey ve güneye uzanan bir ülke ve nereden bakarsanız, 150 km sonra Adriyatik'tesiniz. yani, denizden havaya çıkıp uçmaya, köprüleri vurmaya başladığınız zaman, o uçaklar geriye dönünce inecek meydan bulamayacaklar. Çünkü Türkiye'nin elindeki imkan ve kabiliyetleri, onların stratejik tesislerini vuracak nitekilte. O yüzden çok da Fransız reklamı yapmasınlar."

Artık yerli füzelerimiz var!
"Yerli füzelerimiz var, Bora'lar, SAW'lar ve satıhtan satıha ve uçaktan atılan, yerli olarak geliştirilen füzeler var."

Adriyatik'e inmek zorunda kalırlar!
"Stratejik derinliği olmayan bir ülke, inanın Adriyatik Denizi'ne inmek zorunda kalırlar."

Türkiye'nin F-35 almaması, bizim için büyük bir şans!
"Yunanistan'a F-35 almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Amerikalıların bile yerden yere vurduğu, başarısız bir projeyi Türkiye'nin almaması, S-400 dışında birçok şansı önümüze getirdi."

TF-23 uçağımız, F-35'ten daha iyi olacak!
"Milli Muharip uçağımızın adı TF-23. Yunanlılara Amerikalılara TF-23 ile cevap vereceğiz. İnanarak söylüyorum. Bizim geliştirdiğimiz uçak ve radar, F-35'ten daha iyi olacak."

Beyazıt Karataş kimdir?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, 13 Kasım 1956 tarihinde Tokat'ta dünyaya gelmiştir. Beyazıt Karataş aslen Erzurum Aşkale'lidir. Tümgeneral unvanına sahip olan Karataş; ilkokul ve ortaokul öğrenimini Tokat Almus'ta görmüştür. 1973 yılında İzmir Hava Lisesi'nden, 30 Ağustos 1976 tarihinde ise Hava Harp Okulu'ndan Teğmen olarak mezun olmuştur.


1978 yılında Pilot Eğitimini tamamlayan Karataş; askeri kariyeri boyunca 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı-Konya 132'inci Filo Komutanlığı, 1979 yılında da Kol Uçucusu olarak 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı-Bandırma 161'inci Filo Komutanlığı'nda görevlerde bulunmuştur.

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş1986 yılında girdiği Hava Harp Akademisi'nden 1988, Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden 1992 yılında mezun olmuş ve 1988-1992 yılları arasında 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı-Merzifon'da Üs Eğitim ve Üs Harekat Subaylığı ile 152'nci Filo Komutanlığında Kol Komutanlığı, görevlerinde bulunmuştur.

TSK kademelerinde birçok görevde yer alan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş televizyon ekranlarında askeri değerlendirmelerde bulunmaktadır.

Beyazıt Karataş'ın ayrıca Maske İzi isminde bir kitabı bulunmaktadır.

Beyazıt Karataş Twitter adresi

Sosyal medya hesabı Twitter'ı da aktif kullanan Emekli Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın @beyazitkaratas hesabında 50 bini aşkın takipçisi bulunmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski