Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? eşi kim? nerede görevli? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Prof Dr Zehra Neşe Kavak

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? eşi kim? nerede görevli? özgeçmişi, biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


27 Ekim 2022'de TRT1 ekranlarında yayınlanan, Alişan'ın sunduğu "Alişan ile Hayata Gülümse" programının konukları arasında yer alan, Academic Hospital Hastanesinin Sahibi, Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'ın hayatı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir?

Zehra Neşe Kavak 24 Haziran 1965 tarihinde İstanbul Üsküdar Kısıklı'da dünyaya gelmiştir. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.. 1990-1991 yıllarında St.Thomas's Hastanesi/Londra'da ihtisas süresine sayılmak üzere çalışmıştır.

1996 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Doçent oldu. 2000-2001 yıllarında aralıklı olarak King's College Hastanesi/Londra'da Perinatoloji üzerine çalışmalarda bulundu. King's College Hastanesi, Londra'da Fetal Tıp Diplomasını aldı. (2004) 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Perinatoloji Ünitesini kurdu. Aynı yıl profesör oldu ve Başhekimlik görevine atandı.


2001-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde Başhekimlik görevinde bulundu. 2002-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevini sürdürdü. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine 2002 yılında seçildi ve bu görevi iki dönem yaptı. Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevini 2001-2011 yılları arasında sürdürdü.

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış 70, ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış 83 adet, toplamda 153 adet makalesi ve bu makalelere yapılmış toplamda 1324 atıfı, 11 adet yönettiği tamamlanmış asistan ihtisas tezi, 120 adet uluslar arası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildirisi olan Prof. Zehra Neşe Kavak, 112 kez dünyanın çeşitli ülkelerine perinatoloji ile ilgili uluslararası toplantılarda konuşma yapmak üzere davet edilmiştir, bunun yanı sıra 23 adet uzmanlık sonrası yurtdışında aldığı eğitim sertifikası vardır.

Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapmaktadır. 2004 yılında Einstein ve Oppenheimer tarafından kurulan Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne (World Academy of Art and Science) üye, 2009 yılında da Akademi'nin Mütevelli Heyetine üye seçilmiştir. Bu görevlere seçilen ilk Türk'tür.

Prof. Zehra Neşe Kavak, Perinatoloji konusundaki çalışmalarından dolayı Eylül 2005 tarihinde "Dünya Perinatoloji Derneği" (World Association of Perinatology) Yönetim Kurulu'na seçilen ilk Türk doktordur. 2007 Ekim ayında Kadın Doğum alanında en saygın kuruluşlardan "International Academy of Perinatal Medicine"a (Dünya Perinatoloji Akademisi'ne) üye seçilmiştir.

"Fetus as a Patient Society" yönetim kurulu üyesidir. (2006) Ana araştırma konusu 3D-4D ultrasonografinin gebelikte kullanılması ve gebelikte invaziv girişimler olan Prof. Kavak'ın bu konularda yurtdışında yayınlanmış 8 İngilizce, 3 İspanyolca, 1 Türkçe olmak üzere toplam 13 kitap bölüm yazarlığı ve İngilizce ve İspanyolca olarak basılmış 1 kitabı ve 1 adette Türkçe kitabı mevcuttur. 2007 tarihinde misafir profesör olarak ders vermek üzere New York Cornell Üniversitesi'ne davet edilmiş ve Lecturer Professor olarak ders vermiştir.

15 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Kent Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kiminle evli? çocuğu var mı?

Zehra Neşe Kavak, Mehmet Cavit Kavak (Anavatan Partisi kurucu üyesi ve Eski Devlet Bakanı) ile evli olup, çiftin bu evliliğinden Mehmet Kavak ve Hasan Kavak adlarında iki çocukları vardır.

- Sitemizde yer alan diğer Tıp Hekimlerini listelemek için tıklayın..

Meme Kanserine Dair Merak Edilenler - Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak


Görev yaptığı yerler

  • Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı (halen)
  • Dünya Bilim ve Sanat Akademisi Üyesi (2009…), Mütevelli Heyeti Üyesi (2009-2011)
  • Dünya Perinatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (2009-…)
  • Uluslararası Perinatoloji Akademisi Daimi Üyesi (2007-…)
  • Fetus as a Patient Society Yönetim Kurulu Üyesi (2006-…)
  • Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • International Academy of Human Reproduction , Üye (2021-...)
  • Bosna Hersek Uluslararası Bilim ve Sanat Akademisi Yabancı Üyeler Lideri (2021-...)

Aldığı Ödüller

- Başkan Yardımcısı olduğu TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) 2006 yılı “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır.
- 2019 yılında Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılında Prof Dr. Zehra Neşe Kavak Türkiye’nin 100 öncü kadını arasında gösterilmiştir.
- 8 Mart 2008 tarihinde Milliyet Gazetesi tarafından Türkiye’nin en önemli 10 kadınından biri olarak gösterilmiştir.
- 2007 yılı Ekim ayında Romanya Perinatoloji Derneği Onur Üyesi olarak seçilmiştir.
- 2006 yılı Süleyman Demirel Üniversitesi “Topluma Katkı Ödülü”nü almıştır.
- 17 Şubat 2017’de Hindistan Bombay’de 4. Dünya Kadın Liderlik Kongre ve Zirvesi’nde ‘Woman Super Achiever Award’ (Süper Başarılı Kadın) ödülünü almıştır.
- Mart 2017’de Londra’da EBA (Europe Business Assembly) Oxford tarafından 2016 yılının Academic Hospital adına “En İyi Hastane ve En İyi Hastane Yöneticisi” ödüllerini almaya layık görülmüştür.
- Temmuz 2017’de İsviçre Lucerne’de gerçekleşen Liderler Zirvesi’nde “Avrupa Kalite Ödülü”ne layık görülmüştür.
- Ekim 2017’de European Property Awards/Londra’da Academic Hospital adına “En iyi Hastane Mimarisi ve İç Mimarisi” ödüllerini almıştır.
- 10 Aralık 2018 tarihinde Amerika’da düzenlenen ESQR (European Society for Quality Research) ödül töreninde Academic Hospital adına “Best Quality Leadership Award 2018” ödülüne layık görülmüştür.
- Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 18 Haziran 2019’da Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu’nun (TÜMBİFED) düzenlediği Akademi Kültür ve Bilim Ödülleri gecesinde akademik ve sağlık alanında gerçekleştirdiği özgün çalışmalarla “Jüri Özel Ödülü” ne layık görülmüştür.
- 2004 yılı Kültür Üniversitesi “Yılın En Yürekli Kadını” ödülünü almıştır.
- 14 Haziran 2019’da International Management Development tarafından Kıbrıs’ta düzenlenen World Business Congress’te “IMDA 2019 Most Successful International Management of the Year” ödülünü almıştır.
- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 2006 yılı Uluslararası Lions Dernekleri "Tıp Dalında Üstün Hizmet" ödülünü almıştır.
- 2006 yılı “Melvin Jones” ödülüne layık görülmüştür.
- Sanayi Odası 2006 yılı “Yılın Bilim Kadını Ödülü”nü almıştır.
- 2008 yılı Lyons Klüpleri tarafından “Tıpta Üstün Hizmet Ödülü”nü almıştır.
- 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, İstanbul Lyons Klüpleri ve Samsun Sanayi Odası tarafından Onur ödülüyle taltif edilmiştir.
- 8 Mart 2015’te Aysha Dergisi tarafından “Yılın Bilim Kadını Ödülü”nü almıştır.
- Prof. Kavak, 2000 yılı “Marmara Üniversitesi Üstün Başarı Ödülü”nü almıştır.
- 2001-2002-2004 yılları “Marmara Üniversitesi Teşvik Destek Ödülü”ne layık görülmüştür.
- 2002 yılı “Siyaset Dergisi Yılın Sağlık Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski