Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? aslen nereli?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? mesleği ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın hayatı hakkında merak edilenler..

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982 tarihinde Belçika Schaerbeek'de dünyaya gelmiştir. Aslen Konya'lıdır. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü'nde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da master yapmıştır. Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılık konularında çalışmalar yapmıştır.

24 Haziran 2009'da Belçika'da Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den milletvekili seçilmiş ve ülkenin ilk başörtülü milletvekili olmuştur. 2015'te Ermeni soykırımını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilerek siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etmiştir.

12 Eylül 2019 tarihinde Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atanmıştır. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçidir. Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra Felemenkçe, İngilizce ve Latince bilmektedir.



3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de mevcut Bakan Derya Yanık'ın yerine yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Erdoğan Düğününe Katılmıştı!

Mahinur Özdemir Göktaş, 30 Temmuz 2010'da Rahmi Göktaş ile evlenmiştir. Brüksel'de evlenen çift düğünü İstanbul'daki Hıdiv Kasrı'nda yapmış, düğüne o dönem Başbakan olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katılmıştır.

Mahinur Özdemir Göktaş kiminle evli?

Mahinur Özdemir Göktaş, Rahmi Göktaş ile evli olup, çiftin iki çocukları vardır.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Bakanları görmek için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski