Vefat mesajları, Taziye Sözleri, Dualı, resimli Başsağlığı mesajları

taziye sözleri, resimli vefat mesajları, taziye ile ilgili sözler, en güzel islami dini duygusal vefat ölüm mesajları, taziye dilekleri sms.
vefat mesajları taziye sözleri
 

taziye sözleri, resimli vefat mesajları, taziye ile ilgili sözler, en güzel islami dini duygusal vefat ölüm mesajları, taziye dilekleri sms.


Taziye Nedir? Taziyenin Önemi Nedir?

Taziye, ölen kişilerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı dilemedir. Taziye boyunca yakını ölen kişilerin evleri ziyaret edilir, acılar paylaşılır. Kişinin çevresine göre taziye sürelerinde değişiklik gösterilir. Genelde 1 hafta boyunca yoğunluk sonrası yerini derin bir sessizlik alır.

Biz insanlar bencil olmamalı, mutluluklara ortak olduğumuz gibi acılara da ortak olmalıyız çünkü acılar paylaşıldığı müddetçe azalır. Sevdiklerimizin zor günlerinde yanında olmadıktan sonra hiçbir şeyin anlamı olmaz. Elimizdeki imkânlar gereğince böyle kara günlerde sevdiklerimizin yanında olmalıyız. İslam dininde de kimsenin olmadığı bir cenazenin namazı kılınmaz. En az birkaç kişinin olması gerekir.

Peygamber efendimizin önemle üzerinde durduğu taziye ziyaretlerinin önemi şu şekilde anlatılır; "Bir Müslüman’ın diğer müslüman üzerindeki haklarından biri de bir musibete mâruz kaldığında tâziyede bulunmasıdır."

Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn (râciûne).

Anlamı: Onlar ki, kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O'na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız).” derler

Peygamber Efendimiz gittiği taziyelerde şu duaları okurdu. Taziye evine gittiğiniz zaman öncelikle bir Fatiha duasını okuyunuz. Sonrasında içinizde bu taziye duasını okuyabilirsiniz. Öle kişilerin ruhlarına okunan Yasin'-i Şerifte oldukça önemlidir.

Taziye Duası: E'zemellahu ecrekum ve ehsene âzaekum ve ğefere limeyyitikum"

Anlamı: "Allah ecrinizi artırsın, taziyenizi en güzeli etsin ve ölünüzü bağışlasın"

Başka Bir Taziye Duası: “Bismillahi ve ala milleti rasülih. Allahümme yessir aleyhi emrahu ve sehhil aleyhi ma ba’dehü ve es’idhu bi likaike vec’al ma harace ileyhi hayran mimma harace anhu”

Anlamı: "Allah’ın ismiyle ve Resulullah’ın dini üzerinde olsun. Allah’ım, onun işini kolaylaştır, bundan sonrasını ona kolay eyle, onu seni görmekle mutlu eyle. Dünyadan kendisi için çıkanı, kendisinin çıktığı şeylerden hayırlı eyle”.

En anlamlı başsağlığı mesajları, en güzel taziye mesajları, Facebook'ta paylaşılacak taziye mesajları




Sevgili dostumuzu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Cennetin güzellikleri ruhumuza işlesin, Allah korkusunu kalbimizden silmeyelim imanı hayat felsefesi olarak bilelim, öldüğümüzde yerimizi yaptıklarımızla görelim. Başınız Sağolsun.

Allah’ım ölen merhuma rahmet sizlere de sabrı cemillerini eylesin. Başınız sağ olsun, Allah geride kalanlara uzun ömürler nasip eylesin.

Sevgili ve saygı değer …‘in vefatı bizlerde büyük üzüntü yarattı…’ e Allah’tan rahmet, başta… olmak üzere tüm ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ölen dostumuza Allah’ım rahmetlerini bol bol ihsan eylesin. Onu cennetine buyur eylesin. Geride kalan sevdiklerine de bol bol sabreylesin…

Hayatımızı idame ettirmekte olduğumuz fani dünyada kötü gününüzde yanınızda olduğumuzu unutmayınız, başınız sağ olsun. Allah yardımcınız olsun.

Can dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet diler,

Sevapları günahlarından çok olsun, inşallah mekanı cennet olsun başınız sağ olsun.

Bugün gönlümüz hüzünlü, gözlerimiz yaşlı olsa da, canımız kardeşimizin güzel geçen ömrü son bulsa da Allah’ım onu cennetine koysun. Mekânı cennet olsun. Sizlerin de başı sağ olsun.

Acıyı kederi bıraktı bu dünyada dualarımızı cennet yüzü görmeyi nasip etsin yüce Allah’ım merhuma, acınızı paylaşıyoruz gözyaşlarımızı başınız sağ olsun.

Hayat bir çiçek gibi açıp sonra solarken zaman su gibi akıp gidiyor ve o acılı gün geldiğinde üzüntüler hakim geliyor. Allahtan rahmet sizlere de sabırlar dileriz. Mekanı cennet günahları af olsun.

Ölüm geldi aldı sevenlerimizi, Allah’ın takdiri uygun gördü aldı ahrete, dualarımız sevdiklerimizle başınız sağ olsun. İyi dileklerim sizlerle…

Topraktan geldik toprağa gideceğiz, yaşadığımız hayatın hesabını toprak da vereceğiz, acınızı yürekten paylaşıyoruz, dualarımızı kalpten ediyoruz, başınız sağ olsun.

Cennetin suyu ruhuna işlesin, toprağı bol ruhu huzurlu olsun başınız sağ olsun.

Bir gün gelir biter bu canda bir gün gelir gülen gözlerimiz ağlar bir anda, her zaman dua edelim kalbimizi temizleyelim ölümü hayatımızda hissedelim başınız sağ olsun.



Yalan hayatta ne yaptıysak kendimize, ahiret sorularını hazırlayalım fani yerimizde, ölmüşlerinizin ruhlarına dualarımızı, çektiğiniz acıyı paylaşarak yaşıyoruz, başınız sağ olsun.

Vefat eden değerli merhumun ailesine dualarımızı, acılı kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

Bir gün gelir biter bu can da, bir gün gelir gülen gözlerimiz ağlar bir anda, her zaman dua edelim kalbimizi temizleyelim ölümü hayatımızda hissedelim başınız sağ olsun.

Allah'ın adının geçtiği her güzel dua hayrına kavuşur. Sizler için bol dualı dini başsağlığı mesajlarının en güzellerini bir araya topladık. İşte, bol dualı taziye mesajları;

Hakkın rahmetine kavuşan Merhum/Merhumeye yüce Allah’tan rahmet , kederli ailesine sabırlar diliyorum/uz. Makamı âli, Mekanı Cennet olsun. Başınız sağ olsun.

İnsan doğar büyür yaşar ve ölür, önemli olan yaşadığı süre içindeki görevlerini hakkı ile yapmasıdır. Dualarımız muhteremle olsun başımız sağ olsun.

Hayatın acı gerçekleri gelir bir gün vurur ummadığımız bir anda, acınızı içten paylaşıyoruz ruhuna dua ediyoruz başınız sağ olsun.

Hayatımızı idame ettirmekte olduğumuz fani dünyada kötü gününüzde yanınızda olduğumuzu unutmayınız, başınız sağ olsun Allah yardımcınız olsun.

Hayat bir çiçek gibi açıp sonra solarken, zaman su gibi akıp gidiyor ve o acılı gün geldiğinde üzüntüler hakim geliyor. Merhum/Merhumeye'e Allahtan rahmet sizlere de sabırlar dileriz. Mekanı cennet, günahları af olsun.

Ölüm her insana gelecek ummadığı bir anda, imanımızı kuvvetli tutalım edelim hep Allah’a dua, yaşanmış güzel günlerin hatırına ölümü unutmayalım, acıyı paylaşalım. Başınız sağ olsun.

Rabbim cennetle müjdelesin ruhlarımızı, hatalarımızı dualarımızla affetsin, dualarımızı kabul eylesin, mekanımızı cennetle müjdelesin başımız sağ olsun.

Topraktan geldik toprağa gideceğiz, yaşadığımız hayatın hesabını toprak da vereceğiz, acınızı yürekten paylaşıyoruz, dualarımızı kalpten ediyoruz, başınız sağ olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski