Oyuncu Bergüzar Korel kimdir? kaç yaşında? aslen nereli?

Oyuncu Bergüzar Korel kimdir? kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? eşi kim? çocuklarının adı ne? kimin kızı? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
bergüzar korel


Oyuncu Bergüzar Korel kimdir? kimin kızı? kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? eşi kim? çocuklarının adı ne? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


Yakında vizyona girmesi beklenen 10 Saniye filminde Zeynep karakterini canlandıran Başarılı Oyuncu Bergüzar Korel'in hayatı hakkında merak edilenler..

Bergüzar Korel Kaç Yaşında?

Bergüzar Korel 27 Ağustos1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Girit, Rumeli ve Arnavut kökenlidir. Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolejden mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü tamamlamıştır.

Bergüzar Korel boyu, kilosu, hangi burç?

Bergüzar Korel, 1,79 m. boyunda, 62 kilo ve ikizler burcudur.


Bergüzar Korel kimin kızı?

Oyuncu Bergüzar Korel Ergenç, Tanju Korel ve Hülya Darcan çiftinin kızlarıdır.

Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuvâ-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.


İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi: Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti. Bu rolün bir zorluğu da Leyla karakterinin Arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Korel bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir sürede rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu. Film gişe rekorları kırdı.

Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından yine aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'nin "2006'nın En Fazla Reyting Alan Dizisi" unvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı. Bu rolde kendisine oyuncu koçluğunu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı. Bu dizideki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen "Okuyorum Oynuyorum" projesinde çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi ve onlara oyuncu koçluğu yaptı.

Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatroda kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız; voleybol, buz pateni, rüzgâr sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır.


Oyuncu, Binbir Gece dizisinden sonra gelen film ve program tekliflerini değerlendirerek Star TV'de Çocuktan Al Haberi isimli yarışma programını yapmıştır. Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir. Casus Kızlar adlı çizgi filmde "Sam" karakterini seslendirmiştir.

2010-2011 yıllarında, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv'de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı yıl, Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmış, Monica Teresse karakterini canlandırmıştır. 2012'de başlayan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamış ve dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmıştır.

48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ve Kadın Dünyaya Dokundu ana teması doğrultusunda kadınlardan oluşturuldu. Korel'de jüri üyesi olarak görev yapmıştır.

Oyuncu 2016 yılının Ekim ayında eşi Halit Ergenç ile Kanal D kanalında yayınlanan Vatanım Sensin adlı dönem dizisi ile kamera karşısına geçmiştir.

Bergüzar Korel 21 Şubat 2020 tarihinde, "Aykut Gürel Presents Bergüzar Korel, Vol. 2" isimli stüdyo albümünü yayınladı. Korel albümde Özdemir Erdoğan, Levent Yüksel, Sezen Cumhur Önal, Mustafa Sandal ve Mazhar Alanson gibi birçok ünlü erkek sanatçıların eserlerini caz türünde yeniden yorumladı.


Bergüzar Korel kiminle evli? eşi kim?

2009 yılında Halit Ergenç ile hayatını birleştiren çiftin, 3 çocukları vardır. 2010 yılının Şubat ayında Ali isminde bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir. 2020 yılının Mart ayında çiftin Han isminde ikinci erkek çocukları dünyaya gelmiştir. 2021 yılının Kasım ayında çiftin Leyla isminde kız çocukları dünyaya gelmiştir.


BERGÜZAR KOREL FİLMLERİ

  • 2023 - 10 Saniye (Zeynep)
  • 2019 - Bir Aşk İki Hayat (Deniz)
  • 2009 - Aşk Geliyorum Demez (Gözde)
  • 2006 - Kurtlar Vadisi Irak (Leyla)
  • 1999 - Şen Olasın Ürgüp


BERGÜZAR KOREL DİZİLERİ

  • 2016-2018 - Vatanım Sensin Azize
  • 2012-2015 - Karadayı Feride Şadoğlu
  • 2013 - Altın Aslan Ödülleri'nde En iyi Kadın Oyuncu olarak seçildi
  • 2014 - Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri'nde En iyi Dönem Dizisi Kadın Oyuncu olarak seçildi.
  • 2011 - Muhteşem Yüzyıl Monica Teresse
  • 2010 - Bitmeyen Şarkı Feraye
  • 2006-2009 - Binbir Gece Şehrazat Evliyaoğlu Kanal D
  • 2006 - Altın Kelebek Ödülleri'nde En Iyi Kadın Oyuncu olarak seçildi.
  • 2012 - Zeytin Dal Ikli2012 Cemalim Suna1998 Kırık Hayatlar TV programları
  • 2009 - Bergüzar'la Çocuktan Al Haberi

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski