Kurban Bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayram namazı saat kaçta?

Kurban bayramı ne zaman 2023 Bayram namazı saat kaçta? Kurban bayramı hangi ayda hangi gün ne kadar kaldı? arefe günü ne zaman? kurban bayramı kaç gün tatil? 2023
Kurban bayramı ne Zaman

Kurban bayramı ne zaman 2023 Bayram namazı saat kaçta? Kurban bayramı hangi ayda hangi gün ne kadar kaldı? arefe günü ne zaman? kurban bayramı kaç gün tatil? 2023

 
Kurban Bayramı ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ramazan Bayramı'nı geride bırakan Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın tarihini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 2023 yılında Kurban Bayramı tarihi ve tatil süresi belli oldu.
 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2022 AYIN KAÇINA DENK GELİYOR?

Bu yıl yani 2023'de Kurban Bayramı'nın;
Arefe günü 27 Haziran 2022 Salı gününe denk geliyor.
Kurban Bayramının 1. günü 28 Haziran 2023 Çarşamba,
Kurban Bayramının 2. günü 29 Haziran 2023 Perşembe,
Kurban Bayramının 3. günü 30 Haziran 2023 Cuma,
Kurban Bayramının 4. günü 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü idrak edilecek.


KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bu sene yani 2023 yılında Kurban Bayramının birinci günü Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram dört gün boyunca devam edecek, yani bayram tatilinin 5 gün olması bekleniyor.

Kurban Bayramı Mesajları sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Kurban Bayram namazı saat kaçta? 2023 Bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı için namaza gidecek olan müslümanlar, namaz saatlerini Google üzerinde şimdiden araştırmaya başladı. Diyanet, her yıl olduğu gibi 2023 Kurban Bayramı için de bayram namazı saatlerini açıkladı. İşte Bazı illerimizin bayram namazı saatleri..


İstanbul bayram namazı saat kaçta?

İstanbul'da bayram namazı saat ........'da kılınacak.

Ankara bayram namazı saat kaçta?

Ankara bayram namazı saat ........'da kılınacak.

İzmir bayram namazı saat kaçta?

İzmir bayram namazı saat ........'da kılınacak.

Bursa bayram namazı saat kaçta?

Bursa bayram namazı saat ........'de kılınacak.

Adana bayram namazı saat kaçta?

Adana bayram namazı saat ........'da kılınacak.


KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerdeyse, fecirden yani sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir.
 

KURBAN İBADETİNİN HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.
 
Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
 
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski