el-Müheymin esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

El Müheymin ism-i şerifi, Allah'ın (cc) 99 Esmaül Hüsnasından olan El Mümin ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El Mümin Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?
el Müheymin


El Müheymin ism-i şerifi, Allah'ın (cc) 99 Esmaül Hüsnasından olan El Mümin ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El Mümin Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?


El-Müheymin (c.c.) esmasının manası: Bütün varlıkları gözetip koruyan demektir. Hiçliği hissettiren, hayrete salan, yüceliğiyle kendinden geçirten. Bütün varlıkları ilim ve kontrolü altında tutan.

El-Müheymin Arapça yazılışı: المهيْمن

El-Müheymin Fazilet ve faydaları:

Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamak için : El Müheymin

- Her gün, güneş doğmadan önce 145 kere "Ya Müheymin celle celâlühû" zikrine devam edenin kalbine çeşitli ilham doğar.

- Her gün 145 kere "Ya Müheymin celle celâlühû" zikrine devam eden her türlü kötülüklerden korunur ve her kes tarafından sevilir.

El-Müheymin esmasının ebced değeri, zikir sayısı zikir saati ve zikir günü:


Ebced değeri ve zikir sayısı: 145

Zikir günü; Perşembe

Zikir saati; Müşteri (Sabah güneş doğarken, ikindi namazı sonrası ve gece yarısı.)
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir) : İki ayak diz kapağından aşağı ve Romatizmalı bölgeler.

Gezegeni: Ay.

El-Müheymin esmasının içinde geçtiği Kur’an ayetleri :


Haşr suresi 23. ayet

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Okunuşu: Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, el melikul kuddûsus selâmul mu’minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir (mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn (yuşrikûne).

Anlamı: O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).17

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski