el-Mümin esmasının anlamı, zikir sayısı, faydaları ve faziletleri

El Mümin ism-i şerifi, Allah'ın (cc) 99 Esmaül Hüsnasından olan El Mümin ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El Mümin Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?
el Mümin


El Mümin ism-i şerifi, Allah'ın (cc) 99 Esmaül Hüsnasından olan El Mümin ne demek, anlamı, zikri, fazileti nedir? El Mümin Ebced değeri, zikir adedi ve günü nedir?


El-Mü’min (c.c.) esmasının manası: Gönüllerde iman ışığını uyandıran, kendine sığınanlara emniyet, güvenlik, rahatlık veren, Mü’minleri azabından ve yarattıklarının hepsini zulümden emin kılan, kalplerde iman nurunu yakan, kullara huzur ve güven veren.

1. manası; mahlukatını korkulardan emin kılması ve onları güven içinde yaşatması…
2. manası; kullarına iman nurunu vermesi ve onları mümin yapması…
3. manası; Allah'ın emin olması, sözünde sadık olup vaadinden dönmemesi…
4. manası; Kullarının emin olup, sözlerinde sadık ve güvenilir olmasıdır.

El-Mü’min Arapça yazılışı: المؤمن

el Mümin esması Fazileti ve faydaları:

Ağır hastalıklardan korunmak içi : El-Mümin

- Her gün 1 bardak suya 137 kere "Ya Mü’min celle celâlühû" okuyup içen her türlü hastalıktan korunur.
- Sabah namazından sonra 137 kere "Ya Mü’min celle celâlühû" zikrine deva eden, maddi ve manevi her türlü dertlerden kurtulur ve duaları kabul olunur.
- 5 vakit namazdan sonra 137 kere "Ya Mü’min celle celâlühû" zikrine devam edenlerin kalpleri imanla dolar, her türlü evham ve kötü alışkanlıklardan kurtulurlar.
- Her gün sabah namazının ardından 167 defa Ya Mü’min ismini zikreden sıkıntıya düşmez. Dili, yalan ve küfürden uzaklaşır. Riyadan, zinadan, kibirden, hasedden, kötü ahlaktan uzak olur.
- Her gün 1132 defa Ya Mü’min ismini zikreden hastalıklardan ve sıkıntılardan kurtulur.
- 43 gün, 5 vakit namazların ardından, 136 defa Ya Mü’min ismini zikreden arzusuna kavuşur.
- Her gün okumayı adet haline getiren muhtaçlık hissetmez, kimseye muhtaç olmaz, düşman şerrinden muhafaza olur, dili kötü söz söylemez.

El-Mü’min esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati:


Ebced değeri ve zikir sayısı:
136 Vav’ın üzerindeki "hamze" de sayılırsa 137'dir.

Zikir günü: Pazartesi (Cuma olduğuna dair görüşler mevcuttur.)

Zikir saati Pazartesi görüşüne göre: Ay (Güneş doğarken ilk saatlerde ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Zikir saati Cuma görüşüne göre: Zühre (Güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında yatsı namazına doğru ve gecenin tam yarısında.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir) : Başın arka tarafı.

Gezegeni: Venüs.

İçinde Ya Mü’min İsm-i Şerifi geçen Kur’an ayetleri :

Haşr suresi 23. ayet

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Okunuşu: Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, el melikul kuddûsus selâmul mu’minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir (mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn (yuşrikûne).

Anlamı: O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin'dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).17

- Sitemizde bulunan diğer esma-ül hüsna anlamları listesi için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski