Miraç Kandili ne zaman? Kandil Mesajları, faziletleri ve ibadetleri

Miraç Kandili mesajları, Miraç Kandili ne zaman? 2024 En Güzel ve anlamlı, resimli, kısa ve uzun, resimli kandil tebrik sözleri. Miraç kandili ibadetleri, faziletleri.
Miraç Kandili Mesajları


Miraç Kandili mesajları, Miraç Kandili ne zaman? 2024 En Güzel ve anlamlı, resimli, kısa ve uzun, resimli kandil tebrik sözleri. Miraç kandili ibadetleri, faziletleri.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvime göre, yılın 2. kandili olan Miraç Kandilini dualar ve ibadetlerle karşılamak isteyen Müslümanlar, sevdiklerine haber vermek isteyenler, tebrik ve kutlama mesajları ve sözleri araştırmaya başladı. Recep Ayının 27. gecesi olan mübarek Miraç Kandili mesajları, resimli miraç kandili sözleri

Ellerin semaya yükseleceği, ibadetlerin yapılacağı, dualarla Allah'tan yardım isteneceği bu anlamlı günde 2024 Kandil mesajları En güzel ve resimli Miraç Kandili mesajlarını sizler için derledik.

Miraç ne demek?

Miraç, kelime anlamı itibariyle "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" manalarına gelmektedir.”

Miraç Kandilinin Önemi

Müslümanlar için en önemli günlerden birisi olan bir Miraç Kandili; Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir.

Hicri Recep Ayı'nın 27 gecesinin tanık olduğu bu "Büyük Bulusma" bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet huzuruna erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin Mutlak Sahibi Yüce Allah'a bağlılık ve kulluğun önemini göstermektedir.

Allah Resûlü (s.a.s), Miraç'tan ümmetine üç büyük hediyeyle dönmüştür. Bu hediyelerin birincisi Peygamberimizin "Gözümün nuru" dediği beş vakit namazdır. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimizin tarafından müminlerin Miracı olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder.

Miraç kandili ne zaman 2024

Miraç Kandilinin faziletleri ve bu mübarek günün gelmesi ile birlikte müslüman alemi tarafından internette Miraç Gecesi Ne Zaman sorusunun cevabı araştırılıyor. Miraç Kandili bu yıl 6 Şubat 2023 Salı gecesi tarihinde eda edilecek.

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Recep ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili ile idrak edildi. Diyanet'in 2024 yılı takvimine göre Miraç Kandili 6 Şubat 2023 Salı günü idrak edilecek.

Miraç gecesinde nasıl ibadet edilir?


Oruç tutmak

Receb ayının 26 ve 27. günlerini oruç tutarak geçirmek faziletli sayılmıştır.

Selman-ı Farisi (R.A) den rivayete göre Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem):

"Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur" buyurmuştur.

Salat-ü selâm okumak.Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e hiç olmazsa bir tesbih, salat ü selâm okumalıyız. “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” demeliyiz.

Tevbe istiğfar etmekBu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih "Estağfirullah" demeliyiz. Diğer kutlu zamanlar gibi Miraç gecesi de, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip bağışlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır.

Miraç Kandili, ilâhi rıza ve desteği kazanacak işler yapmamız, iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız için güzel bir fırsattır. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, O’nun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanıdır. Tevbe, günahla kirlenen ruhumuzu yıkamanın ve yeniden dirilişin ifadesidir, tevbe ruhu arındırmanın en güzel yollarından biridir.

ilginizi çekebilir; Miraç isminin anlamı nedir? Kuran'da geçiyor mu?

Kaza Namazı veya Nafile Namaz Kılmak

Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Miraç gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar.

Tekellüf yani zorakilik ve bitkinlikten kaçınılmak suretiyle nafile namaz da kılınmalıdır. Ayrıca tesbih namazı da kılınabilir. Ancak üzerinde kaza namazı bulunan kimselerin bu gibi mübarek gecelerde nafile namaz yerine kaza namazı kılmaları daha yerinde olur. Bu sebeple kaza namazı olan kimseler bol bol kaza namazı kılmalı ve bu gece kılınacak bütün nafile namazları, kaza namazı olarak niyetlenmeli ve öylece kılmalıdırlar.

Mübarek Miraç Gecesinde on iki rekât nafile namaz kılınması güzel görülmüştür. Her rekâtında Fatiha ile başka bir sûre okuyarak iki rekâtta bir selâm vermeli, sonra yüz defa: "Sübhanallahi velhamdü lillâhi ve la ilahe illALLAHu vALLAHu ekber" demeli. Bundan sonra yüz defa istiğfar ederek yüz defa da Salavat (Salat selam) okumalıdır. Gündüzünde oruçlu bulunmalıdır. Bu durumda günahla ilgili olmaksızın yapılacak her duanın kabulü, ALLAH Teâlâ’dan umulur.

Enes b. Malik (Radiyallahu Anh)den rivayete göre Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem):

"Receb ayında bir gece vardır ki, Receb’in 27. Gecesidir. O gece ibadet, taat ve iyilik eden kimseye yüz senelik ibadet-taat sevabı verilir. Her kim o gece, herbir rekâtında fatiha ve bir sûre okumak, iki rekâtta bir selâm vermek ve selâmdan sonra da: Yüz kerre “Sübhanellahi ve’l-hamdülillâhi vela ilahe illALLAHü vellahü ekber”, yüz kerre “estağfirullah”, yüz kerre de Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’e salât ü selâm yani es-salâtü ve’s-selâmü aleyke ya Resûlellah okumak üzere oniki rekât namaz kılarsa, sonra da dünyasına ve ahiretine ait kendi işleri için dua ederse, o gün de oruçlu olursa, ALLAH Teâlâ, bütün dualarını kabul buyurur. Ancak bir günahı isterse o müstesna" buyurmuştur.

Üzerinde kaza namazı olan kimseler, bu oniki rekat namazı kaza niyeti ile kılmaları daha güzel olur. Mesela kılamadıkları altı sabah namazını kaza edebilirler. Hem geceyi ihya etmiş olurlar, hem de altı sabah namazı borcunu ödemiş olurlar. Rabbim kabul eylesin.

Miraç Kandili mesajları duaları

Allah’ım! Bizleri Regaip ile sana rağbet eden, Miraç ile yükselen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Sen'i hak eden kullarından eyle. Amin


Miraç kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

miraç kandili mesajları 1
miraç kandili mesajları 1

Gül dalında, dikense gülde güzeldir. Toprak yeşille, gökyüzü mavi ile güzeldir. Gözler manayla eller duayla, hayat imanla güzeldir. Umut dolu nice kandillere… Miraç Kandilimiz Tüm İnsanlık için Mübarek Olsun.


Senin vereceğin şifadan gayri başka şifa yoktur Allah’ım!… Gecenin karanlığını yarıp aydınlattığın gibi hastalarımızı da aydınlığa eriştir. Miraç Kandilimiz mübarek olsun

miraç kandili mesajları 2
miraç kandili mesajları 2

Mescid-i Harâm hüzünlü, Kâbe hüzünlü, Mescid-i Aksa hüzünlü, Kâbe’nin şubeleri camiler hüzünlü, Müslümanlar hüzünlü, Dünya hüzünlü… Ya Rabb’i! Bu geceyi hüzünlerimizin sevince çevrildiği, kulluk şuurumuzun güçlendiği bir gece eyle. İmtihanını hayırlara vesile kıl.


Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun..

miraç kandili mesajları 3
miraç kandili mesajları 3

Kandil Mesajları


Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç kandiliniz mübarek olsun.


Allah’ım, dünyayı kasıp kavuran bu virüsü bu mübarek gece ve aylar hürmetine def et dünyamızdan. Gitsin, tekrar gelmesin! Bitsin, tekrar başlamasın! Miraç gecemiz mübarek olsun..

miraç kandili mesajları 4
miraç kandili mesajları 4

Ey Allah’ım! Minareleri ezansız, Camileri cemaatsiz bırakma, Başımızdaki musibetleri def eyle Allah’ım! Bu gecenin hayrına erişebilmek duası ile Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun..


Ya Erhamerrahimin! Ey Merhametlilerin en merhametlisi! Bu mübarek gecede Dinim, dünyam, ailem ve malım hakkında af ve afiyet istiyorum. Allah’ım! Açıklarımı ört, korkularımı gider ve bana güven ver. Amin!

miraç kandili mesajları 5
miraç kandili mesajları 5

Rahmetin, faziletin, bereketin mevsimi Recep Ayının 27. gecesi Miraç Kandilinde, ülkemize, şehrimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kandiliniz mübarek olsun.

Kim senin rızanla bir sevinç yaşarsa daim kıl Allah’ım… Kim senden ötede hüzne dalmışsa sahip çık Allah’ım… Kim de DUA eder kabul olmasını isterse kabul eyle Allah’ım.. Hayırlı Kandiller..

Kısa ve Anlamlı Kandil Mesajları

Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günleri geride bırakmak ümidi ile.. Miraç kandilimiz mübarek olsun.

Ey Rabbim! Bu gece şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa nasiplenmeyi kısmet eyle. Miraç kandiliniz mübarek olsun!

Gül bahçesine girenler, gül olmasa da gül gibi kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece kandiliniz mübarek olsun..

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bu gecede dua edelim Rabbimize. Miraç kandiliniz mübarek olsun..

miraç kandili mesajları 6
miraç kandili mesajları 6

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun, Miraç kandiliniz mübarek olsun.

Tüm İslam âleminin mübarek Miraç kandilini kutluyor, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi iç huzura eriştirmesini Yüce Allahtan diliyorum..

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak gibi yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların sizleri sırılsıklam etmesi dileğiyle.. Kandiliniz mübarek olsun!

Sen ki; suskun gönüllerde saklı kalanları bilirsin, ne arzu ediyorsak en hayırlısını naip et bize Allah’ım.. Hayırlı kandiller..

Ellerin duaya uzandığı sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle..

miraç kandili mesajları 7
miraç kandili mesajları 7

Allah sizlere, sevdiklerinle beraber, mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.. Miraç Kandiliniz Mübarek olsun..

Evet, şakk-ı kamer nasıl ki bir mucize-i risaletidir; nübüvvetini cin ve inse gösterdi. Öyle de, Mirac dahi bir mucize-i ubûdiyetidir; habibiyetini ervah ve melâikeye gösterdi. (Risale-i Nur / On İkinci Söz)

Sahibü’l-Mirac, Rahmeten li’l-Âlemîn olduğu gibi, onun Miraç gecesi de bir vesile-i rahmettir. Hem ehl-i imanın imanlarını kuvvetlendirdiği gibi, meyusiyetlerini de bir derece izale etti. (Risale-i Nur)

miraç kandili mesajları 8
miraç kandili mesajları 8

Miracın bâtını velâyettir; halktan Hakka gitmiş. Zâhir-i Mirac risalettir; Haktan halka geliyor. Velâyet, kurbiyet merâtibinde sülûktür; çok merâtibin tayyına ve bir derece zamana muhtaçtır. Nur-u âzam olan risalet ise, akrebiyet-i İlâhiyenin inkişafı sırrına bakar ki, bir ân-ı seyyale kâfidir. Onun için hadiste denilmiş: "Bir anda dönmüş, gelmiş." (Risale-i Nur / Otuz Birinci Söz)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski